Wat bieden wij aan ?

VOOR ELKE LEEFTIJD

Van kind tot gepensioneerde

VOOR ALLE ACTIVITEITEN

Van Sinterklaasfeest, Cultuuractiviteiten, Bungalowparkweekends, Fietstochten, 2de-handsbeurzen, … tot Lentereis, Eindejaarsfeest, Bowling, Darts, …….voor onze gepensioneerden

VOOR ELKE INTERESSE

Van Sport (zo’n 20-tal aangesloten verenigingen), over Computerclub tot Cultuur (SiKu)

VOOR KLEINE EN GROTE REIZEN

Met de fiets, auto, bus, trein, boot of vliegtuig – In België, Europa en zelfs erbuiten

VOOR ALLE KORTINGEN

Op pretparken, bioscooptickets, huisbrandolie, GSM-abonnementen (Proximus), …….

Bij meer dan 70 handelaars in de regio op vertoon van je lidkaart

VOOR DE PRIJS VAN

14 Euro/jaar voor de actieven; 8 Euro/jaar voor de brug- en wettelijk gepensioneerden

HOE KAN JE LID WORDEN

Breng een bezoek aan ons secretariaat tijdens de openingsdagen (maandag, woensdag en vrijdag tussen 10u en 16u30; middagpauze 12u – 12u30) en het is zo geregeld!

Bel 09/347.38.45. (Fax 09/347.48.00) of via website www.vriendenkringsidmar.be of schrijf aan VKS- Vriendenkring Sidmar, John Kennedylaan 51, 9042 Gent

JE LIDKAART IS GOUD WAARD

NIET ALLEEN VOOR JEZELF MAAR OOK VOOR ALLE INWONENDE GEZINSLEDEN

WACHT NIET TOT MORGEN MAAR PROFITEER NU !

WORDT EEN VAN ONZE 6800 LEDEN

Hierna volgt een overzicht van de verschillende commissies:

1. De Commissie Cultuur:

– organiseert geregeld een avondje uit (toneel, muziek), bezoeken aan musea, aan historische steden …

– organiseert soms een poëziewedstrijd/een korte verhalen wedstrijd

– organiseert wedstrijden voor fotografie, tentoonstellingen voor beeldende kunsten (voor en door VKS-leden en hun familieleden).

In 1998 werd, binnen de Commissie Cultuur, SIKU opgericht= een werkgroep met kunstliefhebbers/amateurkunstenaars die jullie, in een eigen maandelijks nieuwsblad de “kunstbel”, al wat zij ervaren of opvangen vanuit de culturele wereld geregeld willen aanbieden. Zij wensen niets liever dan dat jullie zich actief bij hen aansluiten.

2. De Commissie Gepensioneerden:

Jaarlijks staan een aantal vaste activiteiten op stapel zoals:

een bowlingnamiddag, een midweekverblijf aan zee, rustige fietstochten, een lente- en/of herfstreis, een eindejaarsfeest, of gewoon een koffietafel …

De 2 bestuurders van deze commissie kunnen steeds beroep doen op hun trouwe achterban bij deze of gene activiteit van de Vriendenkring.

3. De Commissie Vrije Tijd& Reizen:

– organiseert één-, twee- of méérdaagse uitstappen naar een historische en/of kunststad

– organiseert winter (ski-) vakanties, zomer (zon-) vakanties, (culturele) rondreizen

– organiseert jaarlijks een verrassingsreis en een dagreis naar bijvoorbeeld een kerstmarkt …

4. De Commissie Sport, Verenigingen:

De Commissie Sport telt een 20-tal verenigingen (voetbal, fietsen, tennis, motorrijden, atletiek, bowling …)

De fietstochten van de Steelbikers (1000 km of meer), de langeafstandsritten van de motorrijders, de diverse interbedrijfstornooien (atletiek, tennis …) zijn slechts enkele van de evenementen die de verschillende sportverenigingen organiseren. Maar er floreert ook een computerclub met een groot aantal leden ….… en uitbreiding is nog altijd mogelijk !

5. Commissie Uitzonderlijke activiteiten:

Deze Commissie staat in voor éénmalige, uitzonderlijke, grootschalige evenementen zoals bijvoorbeeld de 2de-handsbeurzen voor kinderspullen, Familiehappening in 2000, Sidmar Lowland Games, 3-jaarlijkse Vakantieparken (zie verder)……..

6. Mega-evenementen:

– Ieder jaar organiseren alle Commissieleden en een legertje vrijwilligers een Sinterklaasfeest: alle kinderen van onze leden, tussen 0 en 10 jaar, hebben dan een afspraak met de brave heilige en ontvangen aan de speelgoedstand een speelgoedgeschenk; er zijn allerlei festiviteiten op deze dag, zoals kindermolen, volksspelen, kindershow, springkastelen, cybercafe…….

– Driejaarlijks wordt een vakantiebungalowpark voor één weekend afgehuurd voor onze leden (meestal in september) en dit aan gereduceerde prijzen. Allerlei spel- en sportactiviteiten gaan hier door.

De Vriendenkring biedt haar leden ook nog andere financiële voordelen aan:

Verblijf in een Holiday Inn hotel aan goedkoper tarief, goedkopere tickets voor een 9-tal gekende pretparken (zoals Bellewaerde, Bobbejaanland, Plopsaland enz.), kortingen bij Renault en Dats (autobrandstof), kortingen bij méér dan 70 leveranciers, mogelijkheid Makrokaart-aanvraag, bestelling huisbrandolie mét korting, een (momenteel gratis) abonnement ‘Corporate- tarief’ bij Proximus, eventuele speelgoedverkoopdagen …raadpleegt hiervoor de verschillende communicatiekanalen zoals secretariaat, infokrant, plasmaschermen, website.

Tot hier een greep uit de talrijke voordelen die we u aanbieden.

Voor meer info kunt u steeds terecht op het secretariaat van de Vriendenkring op de openingsdagen maandag, woensdag, vrijdag tussen 10u en 12u en tussen 12u30 en 16u30 (telnr. 3845) ….of bij één van de betrokken commissieleden.